Discipline

Leeftijd

Locaties

Bugel

Sint Annaparochie, Wjelsryp, Oude Bildtzijl, Harlingen - MFC Het Vierkant, Franeker - Sjaardemastr 1, Tzummarum, Spannum, Arum, Deinum, Nij Altoenae - Gerf. Kerk, Beetgumermolen - Molewjuk, Bitgum, Menaldum Tjipke Pasma , Andries Kramer , Marten Miedema , Piet Visser , Fokje de Jong , Bart van der Ploeg

Prijs berekenen

Leeftijd:
Bereken de prijs voor deze cursus
Locaties & inschrijven

Met zijn warme geluid is de bugel is verrassend veelzijdig. Bij allerlei muziekstijlen hoor je deze koperblazer terug, bijvoorbeeld in een harmonie, fanfare of bigband.

Het ronde geluid van de bugel, die ook wel flügelhorn wordt genoemd, dankt hij aan zijn vorm. Hij heeft bijvoorbeeld ruimere bochten dan familielid de trompet. Hij is trouwens ontworpen door Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon.

Een bugel heeft meestal drie ventielen. Omdat niet alle tonen met de ventielen zuiver te treffen zijn, is bij veel bugels op de derde ventielbuis een zogeheten trigger geplaatst, die een variabele extra verlenging geeft om de toon zuiver te krijgen. Er zijn ook bugels zonder trigger, maar met een vierde ventiel (kwartventiel).

Locaties & inschrijven

Geef je voorkeuren voor deze les aan m.b.v. onderstaande velden. Wordt je factuur betaald door derden? (Korps, vereniging of Jeugdfonds Cultuur) Geef dit aan in het opmerkingen veld.
Voor definitieve plaatsing en tijden wordt altijd contact met je opgenomen.

Aanmelden

Lesdag, tijd en leslocatie keuze is verplicht
Kies je lesvorm

Persoonsgegevens.

Aanhef field is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaal field is verplicht
Termijnen is verplicht