Discipline

Leeftijd

Locaties

Saxofoon

Franeker - Sjaardemastr 1, Sint Annaparochie, Harlingen - MFC Het Vierkant, Dronrijp - MFA Harmke Bijlsma - Johnson , Jantsje Westra , Luc Feikens , Anton Huizenga , Tim de Vries

Prijs berekenen

Leeftijd:
Bereken de prijs voor deze cursus
Locaties & inschrijven

Met de saxofoon kun je alle kanten op. Jazz, soul, klassiek, pop; hij leent zich voor alle genres. Daarom is hij ook erg populair onder onze leerlingen.

De saxofoon dankt zijn naam aan de bouwer, de Belg Adolphe Sax. Je zou denken dat hij tot de koperblazers behoort, maar het is als rietblaasinstrument een houtblazer.

Je krijgt geluid uit een saxofoon door lucht te persen tussen het riet en het mondstuk. Het riet gaat trillen en er ontstaat een toon. Door het indrukken van de kleppen krijg je diverse tonen.

Het instrument is er in verschillende uitvoeringen en groottes. De altsax en de tenorsax komen het meest voor als solo-instrument. De sopraansax en de baritonsax zie je vaak terug in een saxofoonkwartet en bigbands.

Locaties & inschrijven

Geef je voorkeuren voor deze les aan m.b.v. onderstaande velden. Wordt je factuur betaald door derden? (Korps, vereniging of Jeugdfonds Cultuur) Geef dit aan in het opmerkingen veld.
Voor definitieve plaatsing en tijden wordt altijd contact met je opgenomen.

Aanmelden

Lesdag, tijd en leslocatie keuze is verplicht
Kies je lesvorm

Persoonsgegevens.

Aanhef field is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaal field is verplicht
Termijnen is verplicht